HAL Lists HIR Discussion Save the Blue Danube Trianon 1956 HAC HHRF Kossuth Lajos 1848-49 Új Kerekasztal
   LOBBY

> December 5, 2004
> Csiksomlyó


   HALists/MAListák

Topics - Témakörök

E-mail Address:
Real name:
go
   Related


2017 December 18 (Hétfő) - Auguszta névnapja Search for:

 Articles/Cikkek

ÚJ RÉSZTVEVÖINK TÁJÉKOZTATÁSÁRA
27th July, 2009 by Liptak


Az utóbbi hetekben sokan jelentkeztek a Magyar Lobbi résztvevöi közé, s ezért idöszerünek tartom pár olyan dolog elismétlését, melyeket a régi résztvevök már tudnak:

o KI ÉS BELÉPÉS: A lobbiba mindenki csak maga lépjen be, mast az engedélye nélkül nem szabad felirni. A be vagy kilépési igy intézzük: 1) Az internet keresö ablakába beirjuk a lobbi honlapjának cimét: http://hungaria.org/ 2) Mikor kinyilt a honlap, a bal oldalon közép tájon a “topics-témakörök” felirat alatti kis ablakban olvashatóak a tevékenységeink. A felsorolásban a 6-ik helyen van a lobbi, arra rákattintunk. 3) Ezután a közvetlenül alatta lévö, “E-mail address” feliratú ablakba beirjuk az E-mail cimünket és 4) A következö ablakba, ha akajuk, beirjuk nevünket, majd alatta rákattintunk a “subscribe - feliratkozás” vagy “unsubscribe - leiratkozás” feliratú gombra és utána rákattintunk a piros betüvel irt “submit –GO” feliratra.
o EGYÉB MUNKA TERÜLETEK: Akit a Magyar Lobbiba való belépésen kivül egyéb tevékenységünk is érdekel, az honlapunk http://hungaria.org/ bal felsö felsorolásából kiválaszt egyet. Igy példáúl, ha a Hágai Második Dunaper érdekében kifejtett munkánk érdekel, az rákattint a „DUNA” feliratra, s ott tájékozódhat.
o HUNGARIA.ORG: Lobbink számára a szervert ingyenesen biztositják Sághi Szabó Gotthard és Fábián Kovacs Árpád. Ök intézik (nem én!) anyagunk postázását, honlapunk és cimlistánk karbantartását is. A Lobbink az ö munkájuk nélkül nem létezne (arra nekem csak heti pár hajnali órám jut).
o RÖVIDITETT AKCIÓ LEVÉL: Szerverünk levél-méret kapacitása 7O KB. Ezért, amikor az anyag meghaladja ezt a méret-határt, akkor a kiküldött levélbe az anyagnak csak egy része kerül (7O KB-ig). Igy a többi csak a honlapunkon olvasható (http://hungaria.org/hal/lobby/). Aki a levél érkezésekor elfoglalt, nincs ideje olvasni, de érdekli az akciónk, az bármikor elolvashatja az alábbi cimen (http://hungaria.org/hal/lobby/) a teljes szöveget, vagy elolvashatja az elmult évek bármelyik akciójának ismertetését.
o JAVITÁSOK: Sajnos elkerülhetetlennek tünik, hogy a kiküldött anyagba hibák csússzanak. Ezeket csak a honlapunkon javitom ki. Ezért, aki a javitott anyagot, a teljes anyagot, vagy a multban kiküldött anyagot kivánja olvasni, az honlapunkon találja azokat (http://hungaria.org/hal/lobby/) kivánja látni.
o HIBÁK: Amennyiben bárki hibás adatot, vitatható vagy hibás információt talál honlapunkon, az nekem irjon, s adja meg persze az adat forrását. Nem vagyok érzékeny, egyáltalán nem zavar, söt hálás vagyok a javitásokért. Megjegyzem azt is, hogy ne a HungLobby@aol.com cimre irjon, hanem az enyémre : liptakbela@aol.com.
o POLITIKA, ÜZLET: Kérem, hogy politikai vagy üzleti jellegü akció javaslatokat ne küldjenek, azokkal a lobbi nem foglalkozik. Nem azért utasitom el azokat, mert én a „másik oldal-t” támogatom. Soha politikai párthoz nem tartoztam (egyetlen kivétellel, amikor a Magyarországi Zöld Párt képviselöjelöltje voltam – Horn Gyula körzetében – hol azért „futottam”, hogy megakadályozzam a Dráva Horvátországba való átterelését, ott egy másik „Bös” épitését.) Tehát a lobbi felül áll minden politikán és csak olyan összmagyar célokért dolgozik, mint az elszkitott nemzetrészek autonómiája, a környezet védelme, az össznemzeti megbékélés és összefogás, a faji és egyéb elöitéletek eredményezte feszültségek felszámolása, annak tudatositása, hogy a jövönk rajtunk múlik, hogy a kibontakozás egyik akadálya a bünbak keresö tétlenség vagy a korrupció sok formája, olyanok mint a fekete gazdaság, kenöpénz és egyéb „balkáni” viselkedés formák és végül, de talán legfontosabbként, a magyar össznemzeti önbecsülés és optimizmus újra ébresztése.
o RÉSZTVEVÖINK: Számuk meghaladja a 2,OOO-t. Olyan emberek jelentkeznek közénk, akik nem beszélni, hanem tenni akarnak. Lakhely szerint az 5 földrészen szétszórtan élnek, sokan az elszkitott területeken. A résztvevök többsége fiatal és igy ismerös a modern technológia világában. Világnézeti, vallási, politikai vagy egyéb szempontból körünkben képviselve van minden árnyalat, de nincs veszekedés (az elmult évek folyamán soha nem is volt), mert ezekkel a témakörökkel nem foglalkozunk, ezek minden résztvevönk magánügyei.
o MUNKA MÓDSZERÜNK: A lobbi nem más, mint egy hangerösitö a szó azon értelmében, hogy ha egy politikus vagy ujság, televizió egy levelet kap, az egyenesen megy a szemétkosárba. Ha viszont egy nap alatt ezrer levél érkezik ugyanazon kéréssel a titkárságukra, úgy azt még az Egyesült Államok elnökének is jelentik.

Hát csak ennyit kivántam új résztvevöink tudomására hozni.

Tisztelettel, Lipták Béla


 <  home add your comment  >  send  +  print  =  top  /\ 

Design & Content © 1993 Hungarian Online Resources - HunOR -, formerly known as UMCP Hungarian American Student Association
Fotóink, írásaink és grafikáink szerzôi jogvédelem alatt állnak © 1993 Amerikai Magyar Szôvetség: Magyar Online Forrás